Φανταστικός και εύκολος σολομός! Αυτή η απολαυστική συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του σολομού με τη φρεσκάδα του λεμονιού και την αρωματική ουσία του σκόρδου. Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά! Με ελάχιστη προσπάθεια και λίγα υλικά, θα έχετε έναν νόστιμο πιάτο.
Συστατικά:
- 500 γρ φιλέτο σολομού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Μέθοδος:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
- Τοποθετούμε το φιλέτο σολομού στο έτοιμο ταψί και το περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Πασπαλίστε ομοιόμορφα το ψιλοκομμένο σκόρδο πάνω από τον σολομό, ακολουθούμενο από το ξύσμα λεμονιού. Στύψτε το φρέσκο χυμό λεμονιού σε όλο το φιλέτο.
- Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με το γούστο σας.
- Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
- Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό. Συνδυάστε το με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά ή με λαχανικά στον ατμό.
Καλή επτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;