Φανταστικός και εύκολος σολομός! Αυτή η απολαυστική συνταγή συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του σολομού με τη φρεσκάδα του λεμονιού και την αρωματική ουσία του σκόρδου. Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά! Με ελάχιστη προσπάθεια και λίγα υλικά, θα έχετε έναν νόστιμο πιάτο.

Συστατικά:

  • 500 γρ φιλέτο σολομού
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Μέθοδος:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200°C. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
  2. Τοποθετούμε το φιλέτο σολομού στο έτοιμο ταψί και το περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
  3. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το ψιλοκομμένο σκόρδο πάνω από τον σολομό, ακολουθούμενο από το ξύσμα λεμονιού. Στύψτε το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού σε όλο το φιλέτο.
  4. Αλατοπιπερώνετε σύμφωνα με το γούστο σας.
  5. Ψήνετε τον σολομό στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  6. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά.
  7. Γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό και σερβίρουμε ζεστό. Συνδυάστε το με τα αγαπημένα σας συνοδευτικά ή με λαχανικά στον ατμό.

Καλή επτυχία!