Τα Laddoos είναι μικρές μπουκιές ευτυχίας που φτιάχνονται σε πολλές εκδοχές στην ινδική κουζίνα. Αυτή η εκδοχή με λεμόνι φέρνει δροσερές νότες στον ουρανίσκο και μπορεί να είναι η τέλεια πρόταση για να κλείσεις με γλυκό τρόπο ένα δείπνο ή απλά να απολαύσεις κάτι γευστικό με τον καφέ σου. Η παρασκευή τους είναι απλή και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σε ενθουσιάσει!

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι σιμιγδαλιού (rava)
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι γκι (καθαρό βούτυρο)
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη (προαιρετικά)
  • 1/4 κουταλάκι κάρδαμο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές σούπας νερό
  • Ξηροί καρποί για γαρνίρισμα (αμύγδαλα, φιστίκια ή κάσιους)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι, ζέστανε το γκι και πρόσθεσε το αλεύρι σιμιγδαλιού. Καβούρδισε το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφριά χρυσαφένια απόχρωση και να αναδύσει άρωμα.
  2. Πρόσθεσε το γάλα σε σκόνη και τη ζάχαρη στο τηγάνι και συνέχισε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Ρίξε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μαζί με το κάρδαμο και την τριμμένη καρύδα, αν χρησιμοποιείς.
  4. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το νερό σταδιακά, ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα που μπορείς να πλάσεις.
  5. Άφησε το μείγμα να κρυώσει λίγο και πλάσε μικρά μπαλάκια (laddoos) με τα χέρια σου.
  6. Γαρνίρισε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Τα λεμονένια laddoos είναι έτοιμα! Απόλαυσέ τα με φίλους ή κράτησέ τα για ένα γλυκό σνακ μέσα στην ημέρα.

Διάβασε επίσης:

Γευστικότατα και αφράτα μακαρόν πορτοκάλι!