Μετά το τσούγκρισμα, τις σούβλες και τα… χορευτικά της Κυριακής, η Δευτέρα του Πάσχα είναι για χαλάρωση, φιλικές μαζώξεις και μια κουζίνα που δεν απαιτεί κόπο αλλά υπόσχεται απόλαυση. Κι αν ψάχνεις κάτι comfort αλλά chic, η απάντηση είναι μία… λαζάνια με μανιτάρια και βελούδινη σάλτσα!

Χωρίς κρέας, γεμάτα άρωμα και γεύση. Είναι η συνταγή που θα λατρέψεις όταν θέλεις να νιώσεις λίγο σαν στο σπίτι της μαμάς… αλλά με extra mushroom style!

Υλικά:

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 600 γρ. μανιτάρια (λευκά ή πορτομπέλο), κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 400 ml φυτική κρέμα ή κρέμα γάλακτος
  • 3-4 κ.σ. φυτικό βούτυρο ή βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι (για μια μίνι μπεσαμέλ)
  • 500 ml φυτικό γάλα ή φρέσκο γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
  • νηστίσιμο ή κλασικό τριμμένο τυρί για το γκρατινάρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρεις σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτεις τα μανιτάρια και τα αφήνεις να μαγειρευτούν καλά.
  2. Σβήνεις με το κρασί και αφήνεις να εξατμιστεί. Ρίχνεις την κρέμα και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να δέσει ελαφρώς. Αλατοπιπερώνεις.
  3. Φτιάχνεις μια απλή μπεσαμέλ: Λιώνεις το βούτυρο, ρίχνεις το αλεύρι, ανακατεύεις και προσθέτεις το γάλα. Δίνεις γεύση με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  4. Σε ένα πυρέξ, στρώνεις λαζάνια – σάλτσα μανιταριών – λίγη μπεσαμέλ – και επαναλαμβάνεις. Τελειώνεις με μπεσαμέλ και λίγο τριμμένο τυρί.
  5. Ψήνεις στους 180°C για 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Καυτερά μανιτάρια με λαζάνια: Ένας εκρηκτικός συνδυασμός!

Leave a Reply

Your email address will not be published.