Τα λαζάνια κοτόπουλου είναι ένα υπέροχο πιάτο για όλη την οικογένεια. Υπάρχουν λιγότερες στρώσεις από ό,τι στα παραδοσιακά λαζάνια, αλλά εξακολουθεί να είναι κρεμώδες και νόστιμο. Το μούλιασμα των φύλλων λαζάνια σε νερό πρώτα διασφαλίζει ότι θα ψηθούν γρήγορα.

Υλικά

Για το μείγμα κοτόπουλου

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
  • 500g μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα, ψιλοκομμένα
  • ½ κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 200g μανιτάρια κουμπιού, κομμένα σε φέτες
  • 200g baby σπανάκι
  • 2 κσ κορν φλάουρ
  • 200g crème fraîche
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο πλατύφυλλο μαϊντανό

Για τη σάλτσα

  • 400 γραμμάρια ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα θυμαριού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την σύνθεση

  • 6 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 150g τσένταρ, τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C.
  2. Για να φτιάξουμε το μείγμα κοτόπουλου, βάζουμε το λάδι σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τηγανίζουμε στα γρήγορα μέχρι να ροδίσουν αλλά να μην ψηθούν. Προσθέτουμε το τσίλι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
  3. Μετράμε το κορν φλάουρ σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε με 2 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον μαϊντανό στο τηγάνι με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφήνουμε στην άκρη.
  5. Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, συνδυάζουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και το θυμάρι σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Μουλιάζουμε τα φύλλα λαζάνια σε ένα ρηχό πιάτο γεμάτο με βραστό νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Ρίχνουμε ένα τρίτο από το μείγμα κοτόπουλου στο ταψί του φούρνου. Ρίχνουμε το ένα τρίτο της σάλτσας ντομάτας πάνω από το κοτόπουλο. Από πάνω τοποθετούμε 3 φύλλα λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε ξανά τις στρώσεις. Τελειώνουμε με μια τελευταία στρώση μείγματος κοτόπουλου και σάλτσας (φτιάχνοντας τρεις στρώσεις μείγμα και σάλτσα κοτόπουλου και δύο στρώσεις φύλλα λαζάνια). Πασπαλίζουμε την κορυφή με τριμμένο τσένταρ και ψήνουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
  8. Σερβίρουμε με σαλάτα ή πράσινα λαχανικά.

Καλή απόλαυση!