Είναι λαχταριστοί, πεντανόστιμοι και έχουν τη δυνατότητα να «ξυπνούν» αναμνήσεις. Οι λουκουμάδες αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά, υπάρχουν όμως αρκετές συνταγές που μας δίνουν τη δυνατότητα για πειραματισμό.
Τι θα χρειαστείς για τους λουκουμάδες
1 ½ κούπα γιαούρτι
5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά χτυπημένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κούπα ζάχαρη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
4 κ.σ. μέλι
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες, δημιουργώντας έναν παχύ χυλό. Τον αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια αρχίζουμε να σχηματίζουμε τους λουκουμάδες με το χέρι μας, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι που βουτάμε στο νερό για βοήθεια. Κάθε μπαλάκι που φτιάχνουμε το ρίχνουμε σε καυτό λάδι. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους λίγους μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Για το σιρόπι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν όλα μας τα υλικά για 5-6 λεπτά και περιχύνουμε τους λουκουμάδες. Εναλλακτικά, τους συνοδεύουμε με σκέτο μέλι ή σοκολάτα.
Διαβάστε επίσης:
Γεμιστά ραβιόλι με δεντρολίβανο και κουκουνάρι | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.