Αν αγαπάς τη σοκολάτα και θέλεις να φτιάξεις ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο που θα κλέψει την παράσταση, αυτό το κέικ είναι για σένα. Με πλούσια γεύση, μαλακή καρδιά γκανάζ και σοκολατένια υπεροχή, αυτό το γλυκό θα ικανοποιήσει κάθε γλυκατζή. Ετοιμάσου να βουτήξεις σε μια σοκολατένια απόλαυση!

Υλικά

Για το κέικ:

  • 100 γρ. βούτυρο (και λίγο παραπάνω για τη φόρμα)
  • 200 γρ. σοκολάτα μαύρη, ψιλοκομμένη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κακάο (και λίγο επιπλέον για τη φόρμα)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γκανάζ:

  • 100 γρ. σοκολάτα μαύρη, ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Ετοιμασία της γκανάζ:

  1. Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, χωρίς να τη βράσεις.
  2. Ρίξε τη ζεστή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα σε ένα μπολ και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λεία γκανάζ.
  3. Άφησέ τη να κρυώσει και έπειτα βάλε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να σφίξει.

Για το κέικ:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και βουτύρωσε καλά μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. Ρίξε λίγο κακάο και κούνησε τη φόρμα ώστε να καλυφθούν τα τοιχώματα.
  2. Λιώσε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων και άφησέ τα να κρυώσουν λίγο.
  3. Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά.
  5. Κοσκίνισε το αλεύρι και το κακάο και πρόσθεσέ τα στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Ρίξε το μισό μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται η επιφάνεια.

Γέμισμα και ψήσιμο:

  1. Βγάλε τη φόρμα από τον φούρνο και πρόσθεσε τη σφιχτή γκανάζ στο κέντρο.
  2. Κάλυψε με το υπόλοιπο μείγμα του κέικ και ψήσε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η επιφάνεια (το κέντρο θα παραμείνει υγρό).
  3. Άφησε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρεις.

Απόλαυσέ το ζεστό με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγη σαντιγί. Μια δαγκωνιά αρκεί για να σε πείσει ότι αυτό το σοκολατένιο κέικ είναι το όνειρο κάθε σοκολατολάτρη!

Leave a Reply

Your email address will not be published.