Λατρεύουμε τυροκαυτερή αλλά ακόμη περισσότερο λατρεύουμε τυροκαυτερή με κόκκινη πιπεριά. Δίνει αυτήν την ωραία φρουτώδης γεύση ενώ ταυτόχρονα την κάνει να γλυκίζει λίγο. Το καλύτερο; Το πορτοκαλί της χρώμα! Η συνταγή είναι super απλή, πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε:
Τι θα χρειαστείτε για την τυροκαυτερή με κόκκινη πιπεριά;
- 1 κομμάτι φέτα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 καυτερή πιπεριά
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση Συνταγής
- Αν αγοράσατε φρέσκες πιπεριές, ψήστε τις πρώτα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν η φλούδα και η σάρκα να γίνει ωραία και απαλή. Στη συνέχεια ξεφλουδίστε το δέρμα και αφαιρέστε τους σπόρους. Εάν θέλετε να αποφύγετε αυτήν την διαδικασία, αγοράστε έτοιμες πιπεριές ψητές.
- Βάλτε τη φέτα στο μπλέντερ μαζί με την ψητή πιπεριά, την πιπεριά τσίλι και το στραγγιστό γιαούρτι. Πολτοποιήστε μέχρι να έχετε μια λεία σάλτσα. Εάν θέλετε μπορείτε να κάνετε τρίμμα λίγη φέτα με τα χέρια σας και να την προσθέσετε στο τέλος, ώστε να έχει μερικά κομματάκια φέτας μέσα το dip.
Δείτε ακόμη:
Συνταγή για σπιτικό γουακαμόλε