Δεν χρειάζεστε μαγιά ή δυνατό αλεύρι για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο καλτσόνε. Αλλάξτε τη γέμιση ανάλογα με τα γούστα σας και αυτό που θα βγει θα σας κάνει να τρέχουν τα σάλια σας.

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 250gr αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • μεγάλη πρέζα αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής, χτυπημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Για τη γέμιση

  • 50gr μοτσαρέλα, τριμμένη ή σκισμένη
  • 400γρ ντομάτες σε κονσέρβας ψιλοκομμένες, μαγειρεμένες σε κατσαρόλα μέχρι να μειωθούν στο μισό
  • 4 κοτσάνια μπρόκολο που φυτρώνουν, ψιλοκομμένα
  • ½ κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 50gr τσένταρ, τριμμένο
  • 2 μπέικον μπέικον, μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα μυρωδικά ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα μυρωδικά της επιλογής σας (όπως βασιλικός, ρίγανη ή μαϊντανός)

Μέθοδος

  1. Για τη ζύμη, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μαζί, προσθέστε 4-6 κουταλιές της σούπας νερό, μία κουταλιά της σούπας τη φορά, μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
  2. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε δύο κύκλους, περίπου στο ίδιο μέγεθος.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C Ανεμιστήρας/Αέριο 6. Τοποθετήστε ένα ταψί ή μια πέτρα πίτσας στο φούρνο για να ζεσταθεί.
  4. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και τα χωρίζουμε στη μέση. Κάθε μισό από τη μία πλευρά κάθε κύκλου ζύμης και διπλώστε τη ζύμη για να δημιουργήσετε ένα σχήμα πάστας. Σφραγίστε τις άκρες χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή ένα πιρούνι.
  5. Τοποθετούμε τα καλτσόνε σε χαρτί ψησίματος και τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε προθερμασμένο ταψί ή πέτρα πίτσας. Μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και να ροδίσει.

Καλή επιτυχία!