Αυτή η λαχανόσουπα είναι μια καλή σούπα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Με λάχανο σαβαγιάρ, πατάτα και πράσο, είναι χορταστική. Σερβίρετε με φρυγανιές και τυρί για ένα χορταστικό γεύμα.

Συστατικά

Για τη σούπα

  • 4 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλο καρότο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένες νιφάδες τσίλι
  • 1 μικρό κεφάλι λάχανο Σαβοΐας, χοντροκομμένο
  • 4 πράσα baby κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 900ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

Για τα τυριά τοστ

  • 8 φέτες μπαγκέτα
  • 8 φέτες ώριμο τσένταρ

Μέθοδος

  1. Για να φτιάξετε τη σούπα, ζεστάνετε το λάδι σε μια πολύ μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, το αλάτι και τις νιφάδες τσίλι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό. Μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το λάχανο, το πράσο και την πατάτα και ρίχνουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να αρχίσουν να σπάνε.
  3. Για να φτιάξετε τα τυριά τοστ, προθερμάνετε τη σχάρα. Τοποθετούμε τις φέτες μπαγκέτας στο ταψί του γκριλ και τις σκεπάζουμε με το τυρί. Ψήστε μέχρι να αφρατέψει και να ροδίσει.
  4. Σερβίρετε τη ζεστή σούπα σε μπολ με τις τυροπυρωμένες φρυγανιές στο πλάι.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Εύκολα noodles ramen: Η Ασιατική σούπα για να κάνεις τη διαφορά!