Ένα υπέροχο τσίλι λαχανικών για όλη την οικογένεια. Δοκιμάστε το και θα έχει ακόμα καλύτερη γεύση την επόμενη μέρα.
Συστατικά
Για το τσίλι
- 2 μικρές γλυκοπατάτες, κομμένες σε κύβους 2cm
- 2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
- πρέζα αλεσμένη κανέλα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ½ κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
- 150g μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους 2cm
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι αλεσμένο κύμινο
- 400 γραμμάρια φασολάκια σε σάλτσα τσίλι
- 400γρ ντοματίνια
- σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
- σάλτσα ταμπάσκο
- ξίδι από κόκκινο κρασί
- 200ml ζωμός λαχανικών
- μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, φύλλα μαζεμένα και κοτσάνια ψιλοκομμένα
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τα τσιπς τορτίγιας
- φυτικό λάδι, για το τηγάνισμα
- 3 μεγάλες τορτίγιες από αλεύρι
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C στον αέρα.
- Βάλτε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίστε με ένα κουταλάκι του γλυκού το καθένα από τη σκόνη τσίλι και την πάπρικα και την κανέλα. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το μισό λάδι. Ψήνετε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια, το σέλινο και τα καρότα για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και το τσίλι και τηγανίστε για ένα λεπτό πριν προσθέσετε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν όλα.
- Προσθέστε την υπόλοιπη σκόνη τσίλι και την πάπρικα, τον αλεσμένο κόλιανδρο, το κύμινο και άφθονο καρύκευμα και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα, τις ντομάτες, τη σάλτσα Worcestershire, εάν χρησιμοποιείτε, το Tabasco, το ξύδι από κόκκινο κρασί και το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
- Προσθέστε τα κοτσάνια ψητή γλυκοπατάτα και κόλιανδρο στο τσίλι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τα τσιπς τορτίγιας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα μέχρι να φτάσει στους 180°C.
- Κόβουμε τις τορτίγιες σε μικρά τρίγωνα και τηγανίζουμε σε δόσεις για 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανές. Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Γαρνίρετε το τσίλι με τον κόλιανδρο και σερβίρετε με τα τσιπς τορτίγιας και λίγο βραστό ρύζι, αν θέλετε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;