Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή για side στο γιορτινό τραπέζι. Με την προσθήκη της πανσέτας ακόμα και αυτός που μισεί τα λαχανάκια δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποκύψει.
Συστατικά
- Αλάτι
- 900g λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα και με αραιά φύλλα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 225 g πανσέτα, κομμένη σε κύβους
Μέθοδος
- Βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και προσθέτουμε τα λαχανάκια. Μαγειρέψτε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίστε τα σε ένα σουρωτήρι.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τους κύβους της πανσέτας και τηγανίστε για 5-7 λεπτά ή μέχρι η πανσέτα να γίνει τραγανή και να ροδίσει.
- Προσθέστε τα στραγγισμένα λαχανάκια και ανακατέψτε μαζί να ζεσταθούν. Σερβίρετε αμέσως.
Καλές γιορτές!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;