Τα ζυμαρικά καπνιστού σολομού ακούγονται πραγματικά φανταχτερά, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι τα πιο εύκολα και γρήγορα ζυμαρικά που έχουμε φτιάξει ποτέ. Ετοιμάζεται σε λιγότερο από 30 λεπτά, καθιστώντας το το τέλειο πιάτο για να το ετοιμάσετε ένα βράδυ της εβδομάδας, αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά καλό για να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Εάν δεν είστε απαραιτήτως λάτρης του καπνιστού σολομού, ο σολομός με σκόρδο βούτυρο θα ήταν εξίσου καταπληκτικός σε αυτό το ζυμαρικό!

Συστατικά:

  • 1 κιλό σπαγγέτι
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 γ. λευκό κρασί
  • 3/4 γ. κρέμα γάλακτος
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κιλό καπνιστός σολομός, κομμένος σε μπουκιές
  • 1/4 γ. κάπαρη, στραγγισμένη
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο, συν περισσότερος για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε, κρατώντας ½ φλιτζάνι νερό για τα ζυμαρικά και επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμη. Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί σχεδόν εντελώς, 5 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.
  3. Προσθέστε το σολομό, την κάπαρη και τον άνηθο και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί ο σολομός, για 2 λεπτά, μετά ανακατέψτε τη σάλτσα και τα ζυμαρικά μαζί. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι νερό ζυμαρικών εάν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή. Γαρνίρουμε με περισσότερο άνηθο για να σερβίρουμε.