Αν λατρεύεις τις γεύσεις της γαλλικής κουζίνας, το κροκ μαντάμ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα comfort food. Με τραγανό ψωμί, λιωμένο τυρί και ένα αυγό μάτι που «στέκεται» περήφανα στην κορυφή, είναι η τέλεια επιλογή για ένα χορταστικό πρωινό ή brunch. Πάμε να το φτιάξουμε!
Υλικά (για 2 άτομα)
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 4 φέτες ζαμπόν
- 4 φέτες γραβιέρα ή γκούντα
- 2 αυγά
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 1 φλ. γάλα
- 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Προετοιμασία σάλτσας μπεσαμέλ
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. - Συναρμολόγηση του σάντουιτς
Απλώνουμε λίγο βούτυρο στις εξωτερικές πλευρές των ψωμιών. Τοποθετούμε μια φέτα τυρί και μια φέτα ζαμπόν ανάμεσα σε δύο ψωμιά, σχηματίζοντας δύο σάντουιτς. - Ψήσιμο σάντουιτς
Σε ένα τηγάνι ή τοστιέρα, ψήνουμε τα σάντουιτς μέχρι να γίνουν τραγανά και να λιώσει το τυρί. - Προσθήκη μπεσαμέλ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τα σάντουιτς σε ταψί και τα καλύπτουμε με τη μπεσαμέλ. Ψήνουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν. - Το αυγό μάτι
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. βούτυρο και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια. - Σερβίρισμα
Τοποθετούμε από ένα αυγό πάνω σε κάθε σάντουιτς και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply