Αν αναζητάς μια ζεστή, θρεπτική και άκρως γευστική σούπα, η κρεμώδης σούπα σέλινου είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες. Με τον συνδυασμό της δροσερής γεύσης του σέλινου και της βελούδινης υφής της κρέμας, αυτή η σούπα θα γίνει το απόλυτο comfort food που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά:
- 1 ματσάκι σέλινο (περίπου 400 γρ.), ψιλοκομμένο
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
- Πρόσθεσε το σέλινο, το καρότο και την πατάτα και συνέχισε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
- Ρίξε τον ζωμό λαχανικών και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσεις τη σούπα μέχρι να γίνει ομοιόμορφα κρεμώδης.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά. Άφησε τη σούπα να ζεσταθεί χωρίς να βράσει.
- Αλατοπιπέρωσε κατά προτίμηση και σέρβιρε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για άρωμα.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;