Αν αναζητάς μια ζεστή, θρεπτική και άκρως γευστική σούπα, η κρεμώδης σούπα σέλινου είναι ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες. Με τον συνδυασμό της δροσερής γεύσης του σέλινου και της βελούδινης υφής της κρέμας, αυτή η σούπα θα γίνει το απόλυτο comfort food που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά:

  • 1 ματσάκι σέλινο (περίπου 400 γρ.), ψιλοκομμένο
  • 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 καρότο, κομμένο σε φέτες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
  2. Πρόσθεσε το σέλινο, το καρότο και την πατάτα και συνέχισε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
  3. Ρίξε τον ζωμό λαχανικών και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Μόλις τα λαχανικά είναι έτοιμα, χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσεις τη σούπα μέχρι να γίνει ομοιόμορφα κρεμώδης.
  5. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε καλά. Άφησε τη σούπα να ζεσταθεί χωρίς να βράσει.
  6. Αλατοπιπέρωσε κατά προτίμηση και σέρβιρε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό για άρωμα.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σούπα Παντζαριού με Βότκα