Αυτή η νόστιμη σούπα με παστινάκι και μήλο συνδυάζει τέλεια τα πικάντικα μήλα μαγειρέματος και τη γλύκα από το παστινάκι. Μια υπέροχα λεία σούπα.

Υλικά

  • 25g βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 600g παστινάκια, κομμένα σε κομμάτια 2cm
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 600g μήλα Bramley, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα και κομμένα σε κύβους
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 150ml γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι. Τηγανίζουμε απαλά τα κρεμμύδια και το παστινάκι για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε το σκόρδο και τα μήλα και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Περιχύνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ το παστινάκι. Αποσύρουμε από τη φωτιά αλατίζουμε και βάζουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Ανακατεύουμε το γάλα, προσθέτοντας λίγο επιπλέον αν χρειάζεται. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.

Tips:

Προσθέστε λίγη σκόνη κάρυ στα τηγανητά κρεμμύδια και στο παστινάκι πριν ανακατέψετε με το ζωμό για μια νόστιμη ανατροπή.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σούπα με ντομάτα, chorizo ​​και φακές για το κρύο!