Αυτή η νόστιμη σούπα με παστινάκι και μήλο συνδυάζει τέλεια τα πικάντικα μήλα μαγειρέματος και τη γλύκα από το παστινάκι. Μια υπέροχα λεία σούπα.
Συστατικά
- 25g βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
- 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 600g παστινάκια, κομμένα σε κομμάτια 2cm/1in
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 600g μήλα Bramley, ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα και κομμένα σε κύβους
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- 150 ml γάλα
- θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και το λάδι. Τηγανίζουμε απαλά τα κρεμμύδια και τις παστινάδες για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε το σκόρδο και τα μήλα και μαγειρέψτε για άλλα δύο λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Περιχύνουμε τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ οι παστινάδες. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ανακατεύουμε το γάλα, προσθέτοντας λίγο επιπλέον αν χρειάζεται. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;