Το Σάββατο είναι η ιδανική μέρα για να απολαύσεις ένα ζεστό, σπιτικό γεύμα που θα σε γεμίσει ενέργεια και θα σου χαρίσει cozy διάθεση. Αυτή η εύκολη και θρεπτική σούπα με γλυκοπατάτα και καρότο θα σε ταξιδέψει γευστικά, χωρίς να απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα. Ετοιμάσου να απολαύσεις κάθε κουταλιά!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 200 ml γάλα καρύδας ή κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. κάρι σε σκόνη
  • ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα
  • Κρουτόν ή καβουρδισμένοι ξηροί καρποί για έξτρα τραγανή υφή (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα λαχανικών: Σε μια κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σοτάρισε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Πρόσθεσε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες και σοτάρισε για 5 λεπτά.
  2. Προσθήκη μπαχαρικών: Ρίξε το κάρι και το τζίντζερ και ανακάτεψε καλά.
  3. Βράσιμο: Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, αλάτι και πιπέρι. Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Άλεσμα: Χρησιμοποίησε ραβδομπλέντερ για να πολτοποιήσεις τη σούπα μέχρι να γίνει βελούδινη. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό για να αραιώσεις τη σύσταση.
  5. Τελικό άγγιγμα: Πρόσθεσε το γάλα καρύδας ή την κρέμα γάλακτος, ανακάτεψε καλά και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 5 λεπτά ακόμα.
  6. Σερβίρισμα: Σέρβιρε ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και μερικά κρουτόν ή ξηρούς καρπούς για τραγανή υφή.

Σέρβιρέ τη με φρυγανισμένο ψωμί ή μια δροσερή σαλάτα με ρόδι και καρύδια για ισορροπημένο γεύμα.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.