Η συγκεκριμένη σούπα καρότου συνδυάζει τη γλυκιά γεύση του καρότου με τη φρεσκάδα του πορτοκαλιού, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που εκπλήσσει ευχάριστα τον ουρανίσκο. Το τζίντζερ προσθέτει μια διακριτική πικάντικη νότα, κάνοντας τη σούπα ιδανική για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά:

  • 1 κιλό καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέστε τα καρότα και την πατάτα και συνεχίστε το σοτάρισμα για 5 λεπτά.
  3. Ρίξτε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  4. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιήστε τη σούπα με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.
  5. Προσθέστε τον χυμό πορτοκαλιού, την κρέμα γάλακτος (αν τη χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σούπα να ζεσταθεί για λίγα λεπτά.
  6. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.