Μια κρεμώδη σάλτσα μανιταριών που είναι ιδανική από ζυμαρικά μέχρι κρέας.
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 400γρ διάφορα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών ή ζωμό κρέατος ή ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 100γρ brie
- 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι μαγειρεύοντας για ένα λεπτό. Σβήνουμε με κρασί και σειρά έχουν ο ζωμός, η κρέμα γάλακτος όπου σιγοβράζουμε για περίπου 4 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα τυριά και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.