Η πατατοσαλάτα με ελαφρώς μαγειρεμένο ψάρι είναι ελαφριά, θρεπτική και με πολλές υπέροχες υφές με αντίθεση. Ιδανικό για καλοκαιρινό μπουφέ.

Συστατικά

  • 3 x 125g φιλέτα μεσαίου κομμένου σολομού, με δέρμα
  • 1 λεμόνι, μόνο χυμός
  • 16 μαγειρεμένες γαρίδες τίγρης

Για τη σαλάτα

  • 500g baby πατάτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • 6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 150g ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 μπαστουνάκια σέλινου, ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ματσάκι πλατύφυλλος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C με αέρα. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο κουζίνας.
  2. Για τη σαλάτα, βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνετε να βράσουν. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε και κόβουμε κάθε πατάτα στα τέσσερα.
  3. Εν τω μεταξύ, απλώνουμε τα φιλέτα σολομού, με τη φλούδα προς τα κάτω, στο έτοιμο ταψί, στύβουμε το μισό χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε. Καλύψτε με ένα άλλο φύλλο αλουμινόχαρτου, σφραγίστε για να γίνει ένα δέμα και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη να κρυώσει, στη συνέχεια αφαιρέστε το δέρμα.
  4. Για τη σαλάτα ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λάδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το ξύδι. Προσθέτουμε τις καυτές πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  5. Προσθέστε τη μαγιονέζα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ραπανάκια και το σέλινο, ανακατέψτε καλά και ελέγξτε τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
  6. Ξεφλουδίστε το σολομό σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε απαλά στη σαλάτα με τις γαρίδες και τον μισό ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ρίχνετε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.

Tips συνταγής

Tip 1: Η πατατοσαλάτα μπορεί να γίνει μια μέρα νωρίτερα και να αποθηκευτεί στο ψυγείο, προσθέτοντας το ραπανάκι, τον φρεσκομαγειρεμένο σολομό και τις γαρίδες έως και 4 ώρες πριν

Tip 2: Προσθέτοντας τις φέτες πατάτας στο ντρέσινγκ όσο είναι ακόμα ζεστές, αφήνουμε τη γεύση να απορροφηθεί πραγματικά στις πατάτες.

Tip 3: Ο μεσαίος σολομός είναι χοντρά φιλέτα από το κέντρο του ψαριού και όχι από την ουρά.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κέικ καρότου και σουλτανίνας με κρεμώδες γλάσο πορτοκαλιού