Η σαλάτα αυγοτάραχου είναι ένα βαλκανικό πιάτο (Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία). Είτε πρόκειται για “haiver” ή ταραμοσαλάτα είναι ένα απίστευτα νόστιμο νηστίσιμο πιάτο. Επιπλέον, χρειάζονται 20 λεπτά χωρίς κόπο. Βασικά, απλά χρησιμοποιείτε το μίξερ χειρός για να συνδυάσετε φυτικό λάδι, σιμιγδάλι, αυγοτάραχο ψαριού και κρεμμύδι. Μπορείτε να το σερβίρετε με λίγο λεμόνι.
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι σιμιγδάλι
- 1kg αυγοτάραχου ψαριού
- 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Μαγειρέψτε και χτυπήστε συνεχώς μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέστε το αυγοτάραχο και το ψημένο σιμιγδάλι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα μίξερ. Συνεχίστε να ανακατεύετε προσθέτοντας σταδιακά το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σερβίρετε με λίγο λεμόνι σε φέτες.
Καλά κούλουμα!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;