Αυτά τα κρεμώδη, σκορδάτα μανιτάρια με μπέικον είναι τόσο πολυτελή, και εύκολη συνταγή για να κάνετε το τέλειο πρωινό ή μεσημεριανό.
Συστατικά
- 1 κουταλάκι κραμβέλαιο
- 80gr μανιτάρια κουμπιού, χοντροκομμένα
- 32gr μενταγιόν καπνιστού μπέικον με μειωμένα λιπαρά, χοντροκομμένο,
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ μικρό λεμόνι, μόνο χυμός
- 1 επίπεδος κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος με μισά λιπαρά
- 30gr φέτα ψωμί ολικής αλέσεως ή σιτηρών
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το μπέικον, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, στη συνέχεια καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν τα μανιτάρια.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε την κρεμ φρες και το σχοινόπρασο, αν χρησιμοποιείτε, και αλατοπιπερώνουμε.
- Φρυγανίζουμε το ψωμί και από τις δύο πλευρές, το βάζουμε σε ζεστό πιάτο και ρίχνουμε από πάνω τα μανιτάρια.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;