Ένα υπέροχο κουνουπίδι με τυριά, που χρησιμοποιεί τρία τυριά και τραγανά καρύδια για να δημιουργήσει ένα κλασικό χειμωνιάτικο πιάτο.
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι, κομμένο σε κομμάτια 1 εκ.
- 300gr τυρί κρέμα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon
- 125gr μπλε τυρί, θρυμματισμένο
- 25gr καρύδια, χοντροκομμένα
- 50gr τυρί τσένταρ, τριμμένο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος
- Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό, προσθέστε το κουνουπίδι και μαγειρέψτε για περίπου 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζουμε και επιστρέφουμε το κουνουπίδι στο τηγάνι.
- Ανακατέψτε το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα με το κουνουπίδι και στη συνέχεια ανακατέψτε το μπλε τυρί. Αλατοπιπερώνουμε με λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί για γκρατέν. Σκορπίζουμε από πάνω τα καρύδια και στη συνέχεια σκεπάζουμε με το τσένταρ (αυτό βοηθάει στο να μην καούν τα καρύδια). Τοποθετούμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η κορυφή και το εσωτερικό να είναι ζεστό και να αφρίζει.
- Σερβίρετε με μια σαλάτα νεροκάρδαμο.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;