Αν αναζητάς ένα επιδόρπιο που συνδυάζει την κρεμώδη υφή, τη γλυκιά γεύση του μελιού και την ιδιαίτερη νότα του ουίσκι, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Εμπνευσμένο από την παραδοσιακή κουζίνα της Σκωτίας, το γλυκό αυτό θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου και θα γίνει το αγαπημένο σου κλείσιμο γεύματος.

Υλικά

  • 570ml κρέμα γάλακτος
  • 85g νιφάδες βρώμης
  • 7 κ.σ. ουίσκι
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 450g σμέουρα
  • Φρέσκια μέντα, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Ψήσε τις νιφάδες βρώμης σε ένα τηγάνι, προσέχοντας να μην καούν.
  2. Χτύπησε ελαφρά την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο μαλακής κορυφής και στη συνέχεια πρόσθεσε το ουίσκι, το μέλι, τη βρώμη και τα σμέουρα.
  3. Σέρβιρε σε ποτήρια επιδόρπιου, γαρνιρισμένο με λίγα σμέουρα και φύλλα μέντας.

Μικρό μυστικό: Η ελαφριά καραμελωμένη γεύση της βρώμης συνδυάζεται τέλεια με το μέλι και το ουίσκι, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης. Δοκίμασέ το!

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.