Αν αναζητάς ένα επιδόρπιο που συνδυάζει την κρεμώδη υφή, τη γλυκιά γεύση του μελιού και την ιδιαίτερη νότα του ουίσκι, αυτή η συνταγή είναι για σένα! Εμπνευσμένο από την παραδοσιακή κουζίνα της Σκωτίας, το γλυκό αυτό θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου και θα γίνει το αγαπημένο σου κλείσιμο γεύματος.
Υλικά
- 570ml κρέμα γάλακτος
- 85g νιφάδες βρώμης
- 7 κ.σ. ουίσκι
- 3 κ.σ. μέλι
- 450g σμέουρα
- Φρέσκια μέντα, για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Ψήσε τις νιφάδες βρώμης σε ένα τηγάνι, προσέχοντας να μην καούν.
- Χτύπησε ελαφρά την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο μαλακής κορυφής και στη συνέχεια πρόσθεσε το ουίσκι, το μέλι, τη βρώμη και τα σμέουρα.
- Σέρβιρε σε ποτήρια επιδόρπιου, γαρνιρισμένο με λίγα σμέουρα και φύλλα μέντας.
Μικρό μυστικό: Η ελαφριά καραμελωμένη γεύση της βρώμης συνδυάζεται τέλεια με το μέλι και το ουίσκι, δημιουργώντας μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης. Δοκίμασέ το!
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply