Ορίστε πώς να φτιάξετε την εύκολη συνταγή για φραγκοστάφυλο που είναι γεμάτη με μυρωδάτο σαμπούκο. Σερβίρουμε με ένα πολύ τραγανό μπισκότο.
Συστατικά
- 500gr φραγκοστάφυλα
- 100gr άχνη ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας σαμπούκου cordial
- 200gr διπλή κρέμα
- 100ml παχύρρευστο γιαούρτι
- κλαράκια φρέσκιας μέντας, για διακόσμηση (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φραγκοστάφυλο, τη ζάχαρη και το cordial. Μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσουν τα φρούτα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε το ένα τέταρτο από τα ψημένα φραγκοστάφυλα.
- Ανακατέψτε τα υπόλοιπα μαγειρεμένα φραγκοστάφυλα σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και μετά κοσκινίστε για να αφαιρέσετε τη φλούδα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Χτυπήστε την κρέμα σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές όταν αφαιρέσετε το σύρμα από το μπολ. Προσθέστε το γιαούρτι και προσθέστε τα ανακατεμένα φραγκοστάφυλα. Μοιράστε ανάμεσα σε έξι ποτήρια.
- Αφήνουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Για να σερβίρετε, ρίχνετε με κουτάλι τα υπόλοιπα φραγκοστάφυλα πάνω από το χυμό και διακοσμείτε με το δυόσμο, αν χρησιμοποιείτε. Σερβίρουμε με λίγο μέλι.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης:
Σοταρισμένα μανιτάρια με βούτυρο σκόρδου: Μια αλμυρή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;