Η σάλτσα κράνμπερι είναι μια γρήγορη και απολαυστική ανατροπή της κλασικής, αναμειγνύοντας τη γεύση των κράνμπερι με μια νότα γλυκύτητας. Με μια μέθοδο συντόμευσης που δεν διακυβεύει τη γεύση, είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για κάθε γιορτή, εξοικονομώντας χρόνο χωρίς να θυσιάσετε τη γιορτινή πινελιά. Ανεβάστε το γεύμα σας με τη σάλτσα κράνμπερι για μια έκρηξη γεύσης σε κάθε μπουκιά.

Υλικά

  • 1 μήλο
  • 1 κουπάκι ανάλατο βούτυρο
  • 1 φρέσκο φύλλο δάφνης, προαιρετικά
  • 1 ξυλάκι κανέλας ή 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
  • 250g ποιοτικής μαρμελάδας cranberry

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το μήλο σε κύβους 1 εκ.
  2. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο, την κανέλα και τη δάφνη (αν χρησιμοποιήσουμε). Μαγειρεύουμε για μόλις 30 έως 40 δευτερόλεπτα ή έως ότου η κανέλα αρχίσει να πιάνει και να καίει – αυτό θα αναδείξει όλες αυτές τις υπέροχες, γεύσεις.
  3. Ανακατεύουμε το μήλο και λίγο νερό, ανακατεύουμε καλά να αλείψει το βούτυρο και αφήνουμε να μαλακώσει για μερικά λεπτά.
  4. Ρίχνουμε τη μαρμελάδα κράνμπερι και ζεσταίνουμε, αφήνοντας όλες τις γεύσεις να αναμειχθούν, στη συνέχεια αδειάζουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πουρές πατάτας με μουστάρδα μελιού