Η σάλτσα κράνμπερι είναι μια γρήγορη και απολαυστική ανατροπή της κλασικής, αναμειγνύοντας τη γεύση των κράνμπερι με μια νότα γλυκύτητας. Με μια μέθοδο συντόμευσης που δεν διακυβεύει τη γεύση, είναι ένα τέλειο συνοδευτικό για κάθε γιορτή, εξοικονομώντας χρόνο χωρίς να θυσιάσετε τη γιορτινή πινελιά. Ανεβάστε το γεύμα σας με τη σάλτσα κράνμπερι για μια έκρηξη γεύσης σε κάθε μπουκιά.
Υλικά
- 1 μήλο
- 1 κουπάκι ανάλατο βούτυρο
- 1 φρέσκο φύλλο δάφνης, προαιρετικά
- 1 ξυλάκι κανέλας ή 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
- 250g ποιοτικής μαρμελάδας cranberry
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε το μήλο σε κύβους 1 εκ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο, την κανέλα και τη δάφνη (αν χρησιμοποιήσουμε). Μαγειρεύουμε για μόλις 30 έως 40 δευτερόλεπτα ή έως ότου η κανέλα αρχίσει να πιάνει και να καίει – αυτό θα αναδείξει όλες αυτές τις υπέροχες, γεύσεις.
- Ανακατεύουμε το μήλο και λίγο νερό, ανακατεύουμε καλά να αλείψει το βούτυρο και αφήνουμε να μαλακώσει για μερικά λεπτά.
- Ρίχνουμε τη μαρμελάδα κράνμπερι και ζεσταίνουμε, αφήνοντας όλες τις γεύσεις να αναμειχθούν, στη συνέχεια αδειάζουμε σε ένα μπολ και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;