Πρόσθεσε ρεβίθια, σπανάκι και μπαχαρικά για να μετατρέψεις το απλό κουσκούς σε ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα ή δείπνο.

Συστατικά

  • 240g κουσκούς
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200g κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
  • 400g ρεβίθια σε κονσέρβα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα ανάμεικτα βότανα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο ή λευκό κρασί
  • 500g κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο
  • 2 λεμόνια, μόνο χυμός
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Τοποθετήστε το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ. Θρυμματίστε τον κύβο ζωμού σε μια μεζούρα, ρίξτε 35 ml ζεστό νερό και ανακατέψτε να ενωθούν. Ρίχνουμε τον ζωμό και 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο μπολ με το κουσκούς και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με ένα πιάτο και μετά αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν οι κόκκοι και να απορροφήσουν το νερό. Αφράτε με ένα πιρούνι για να ξεχωρίσουν οι κόκκοι.
  2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και τηγανίζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρά χρώμα. Προσθέστε τα ρεβίθια, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, το ξύδι και ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά για λίγα λεπτά για να εμποτιστούν οι γεύσεις πριν προσθέσουμε το σπανάκι. Μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κουσκούς. Στύψτε πάνω από το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα όλα γρήγορα για να συνδυαστούν.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Σαλάτα κουσκούς: Η αφετηρία για το τέλειο μεσημεριανό γεύμα!