της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Για να το φάει με λαχτάρα και αυτός που δε τρώει κουνουπίδι!
Υλικά:
- 1 κιλό κουνουπίδι
- 2 αυγά
- 8 παξιμάδια Ζέας
- 1/2 κ.γλ αλάτι
- 1/2 κ.γλ σκόρδο σκόνη
- 1/2 κ.γλ πιπέρι
- 1/2 κ.γλ πάπρικα
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 κ.γλ σκόνη μουστάρδας
Εκτέλεση:
- Κόβω το κουνουπίδι σε μπουκιές και το βράζω για 4 λεπτά με λίγο αλάτι.
- Σουρωνουμε και παγώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Αφήνουμε να στραγγίσει.
- Χτυπάω στο μπλέντερ τα παξιμάδια Ζέας πολύ καλά μέχρι να γίνουν πούδρα, και τα αδειάζω σε ένα βαθύ πιάτο.
- Σε ένα άλλο πιάτο χτυπάω με ένα πιρούνι τα αυγά με όλα τα μπαχαρικά.
- Βάζω τη κάθε μπουκιά κουνουπίδι πρώτα στο αυγό μετά στο παξιμάδι και αν θέλω ξανα αυγό και ξανα παξιμάδι.
- Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνω για 10 λεπτά στο air fryer ή 14 λεπτά στο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς.
- Σερβίραμε με σάλτσα γιαούρτι(γιαούρτι, μουστάρδα, ελάχιστο πελτέ αλάτι κ πιπέρι)
Τέλειο και γρήγορο και για σένα που θες αλλαγή στη σαλάτα σου ή για σενα που δεν αγαπάς το κουνουπίδι!
Για τα παιδιά δε που λατρεύουν κάθε τι πανέ είναι ένας ωραίος τρόπος να ενισχυθούν οι όγκοι λαχανικών τους.
Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;