Μια ζεστή και χορταστική κοτόσουπα με τραχανά για τις κρύες μέρες του Ιανουαρίου! Ιδανική για όλη την οικογένεια.

Υλικά:

  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 1 καρότο, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τραχανά (γλυκό ή ξινό, ανάλογα με την προτίμηση)
  • Χυμός από 1-2 λεμόνια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο και την πατάτα. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  4. Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
  5. Προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσει για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  6. Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση.
  7. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.