Μια ζεστή και χορταστική κοτόσουπα με τραχανά για τις κρύες μέρες του Ιανουαρίου! Ιδανική για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τραχανά (γλυκό ή ξινό, ανάλογα με την προτίμηση)
- Χυμός από 1-2 λεμόνια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το καρότο και την πατάτα. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
- Αφαιρούμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το επαναφέρουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσει για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply