Η κλασική γαλλική συνταγή tartiflette με κοτόπουλο! Γίνεται σε ελάχιστο χρόνο και θα σας ξετρελάνει με τη γεύση του.

Συστατικά

  • 8 φέτες ζαμπόν Πάρμας
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 500g baby πατάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 6 μικρά στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και χωρίς το δέρμα (περίπου 125–150 g το καθένα)
  • 200g μανιτάρια
  • 200ml λευκό κρασί
  • 150ml διπλή κρέμα
  • 115g τυρί Reblochon, αφαιρούμενη φλούδα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
  • ½ λεμόνι, μόνο χυμός
  • 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοκομμένο θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Μέθοδος

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C/180C στο αέρα. Κόψτε δύο φέτες από το ζαμπόν Πάρμας σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε μια μεγάλη, ρηχή φόρμα ψησίματος βάζετε το ζαμπόν Πάρμας, τα κρεμμύδια, τις πατάτες, το λάδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύουμε όλα μαζί. Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν σχεδόν οι φέτες πατάτας.
  3. Εν τω μεταξύ, βάλτε τις υπόλοιπες φέτες ζαμπόν Πάρμας σε μια σανίδα. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου πάνω από το ζαμπόν και τυλίξτε ένα γύρω από κάθε στήθος. Αλατοπιπερώνουμε και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  4. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια, το κρασί και την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί. Τοποθετήστε τα τυλιγμένα στήθη κοτόπουλου πάνω από τα λαχανικά και επιστρέψτε στο φούρνο για περίπου 20-22 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα και να ψηθεί το κοτόπουλο.
  5. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη φόρμα και το βάζουμε σε ζεστό πιάτο να ξεκουραστεί. Ανακατέψτε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τα βότανα στη φόρμα μέχρι να ενωθούν.
  6. Χαράζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου σε τρία κομμάτια, με κουτάλι από πάνω τα λαχανικά και τη σάλτσα και σερβίρουμε ζεστό με πράσινα λαχανικά μαζί.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Φιλέτο κοτόπουλο με τσιμιτσούρι!