Φωτίστε το τραπέζι σας με αυτό το ζωηρό και γευστικό κοτόπουλο με λεμόνι και σκόρδο. Η πικάντικη μαρινάδα προσθέτει μια έκρηξη φρεσκάδας σε κάθε μπουκιά, καθιστώντας την ένα τέλειο γεύμα για κάθε περίσταση.
Συστατικά:
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα (περίπου 600 γρ.)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)
Μέθοδος:
- Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη ξερή ρίγανη, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
- Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ρηχό πιάτο και τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί ομοιόμορφα. Μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά ή βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα για μέγιστη γεύση.
- Προθερμαίνουμε τη σχάρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Μαγειρέψτε τα στήθη κοτόπουλου για περίπου 6-8 λεπτά ανά πλευρά ή μέχρι να ψηθούν και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
- Γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε με τις αγαπημένες σας πλευρές.
Καλή επιτυχία!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;