Οι συνταγές με κοτόπουλο είναι σίγουρα ιδιαίτερα δημοφιλείς σε κάθε ελληνικό σπίτι. Άλλωστε τα πουλερικά δίνουν πολλές δυνατότητες για πάσης φύσεως παρασκευές και οι παραλλαγές που μπορείς να δοκιμάσεις είναι πραγματικά ανεξάντλητες.
Τι θα χρειαστείς:
700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. μανιτάρια
2 πιπεριές κόκκινες σε λωρίδες
2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες
2 κ.σ. μουστάρδα
100 ml λευκό κρασί
Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κοτόπουλου για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμα 3 λεπτά. Σβήνουμε το κοτόπουλο με κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε 400ml νερό, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα και μαγειρεύουμε 20 λεπτά μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό. Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.