Αν βαρέθηκες τις κλασικές παρασκευές κοτόπουλου, σήμερα είναι η μέρα να μαγειρέψεις ένα εναλλακτικό πιάτο, που σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σου! Κοτόπουλο με κόλιανδρο και γιαούρτι. Εσύ ακόμα να το δοκιμάσεις;
Τι θα χρειαστείς
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 χούφτα ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 2 κ.σ. κάρυ
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 250 γρ. πατάτες baby
- ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον κόλιανδρο, αλάτι, πιπέρι και το κάρυ. Προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Σε ένα άλλο ταψί, ρίχνουμε τις πατάτες, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με κομμένες φέτες λεμονιού.
Διαβάστε επίσης:
Καρμπονάρα με λουκάνικα και μπρόκολο | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.