Το κοτόπουλο είναι ένα υλικό που μας δίνει ατέλειωτες δυνατότητες. Οι παραδοσιακές όμως συνταγές πάντα έχουν τη δική τους χάρη. Σήμερα φτιάχνουμε κοτόπουλο λεμονάτο στην κατσαρόλα.
Τι θα χρειαστείς
- 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 1 καρότο ολόκληρο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- Μοσχοκάρυδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 λεμόνι
- 1 κύβος κότας
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί τελείως. Ρίχνουμε τον κύβο και σκεπάζουμε μέχρι τη μέση το κοτόπουλο με ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό. Χτυπάμε το κορν φλάουρ μαζί με το χυμό του λεμονιού και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να δέσει. Συνοδεύουμε με ρύζι.
Διαβάστε επίσης:
Φρουτάλια: Η παραδοσιακή ομελέτα της Άνδρου που θα σου μείνει αξέχαστη
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.