Τι καλύτερο από το να γεμίσεις το σπίτι με τη μυρωδιά μιας φρέσκιας, χειροποίητης κοτόπιτας; Εδώ συνδυάζουμε τρυφερό κοτόπουλο με πολύχρωμα λαχανικά και τραγανό φύλλο για μια πίτα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είτε ως κυρίως πιάτο είτε ως συνοδευτικό, αυτή η κοτόπιτα είναι ιδανική για κάθε περίσταση!

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι αρακά
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1 αυγό, χτυπημένο για επάλειψη

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία κοτόπουλου: Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει καλά.
  2. Προσθήκη λαχανικών: Ρίξτε στο τηγάνι τις πιπεριές, το καρότο, τον αρακά και το καλαμπόκι. Αφήστε τα να σοταριστούν μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά.
  3. Προετοιμασία σάλτσας: Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά για να “δέσει” το μείγμα. Ρίξτε το γάλα σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρρευστη σάλτσα. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε μοσχοκάρυδο, αν επιθυμείτε.
  4. Συναρμολόγηση πίτας: Απλώστε το ένα φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί και στρώστε από πάνω το μείγμα κοτόπουλου και λαχανικών. Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κλείστε τις άκρες.
  5. Ψήσιμο: Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και κάντε μικρές χαρακιές. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Σερβίρισμα

Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε. Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε τη με μια δροσερή σαλάτα ή απλά όπως είναι – είναι τόσο νόστιμη που δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Πολύχρωμη κρεμώδης κοτόπιτα