Γνωστό και ως toffee cinder, αυτό το ελαφρύ, τραγανό γλυκό είναι φανταστικό για την νηστεία αλλά και μια τέλεια προσθήκη στο παγωτό.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι, για το λαδωμα του ταψιού
- 80gr βούτυρο
- 160gr άχνη ζάχαρη
- 80gr χρυσό σιρόπι
- 2 κουταλιές της σούπας σόδα
Μέθοδος
- Αλείφουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. με φυτικό λάδι.
- Ζεσταίνουμε απαλά το βούτυρο, τη ζάχαρη και το χρυσό σιρόπι σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά βάση μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε γρήγορα, χωρίς να ανακατεύουμε. Εάν το μείγμα γίνει πιο σκούρο στη μία πλευρά του μείγματος, τότε περιστρέψτε απαλά το τηγάνι για να το ανακατέψετε όλο. Συνεχίστε να βράζετε μέχρι το μείγμα να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα – αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τη σόδα και ανακατέψτε το για λίγα δευτερόλεπτα, που θα κάνει το μείγμα να διογκωθεί και να αφρίσει (προσοχή, το μείγμα θα φουσκώσει πολύ). Ρίξτε την κηρήθρα στο λαδωμένο ταψί και αφήστε την μέχρι να κρυώσει και να δέσει.
- Για το σερβίρισμα κόβουμε την κηρήθρα σε κομμάτια και ανακατεύουμε σε παγωτά ή διακοσμούμε πουτίγκες. Μπορείτε να βάλετε την κηρήθρα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και να την πασπαλίσετε πάνω από επιδόρπια.
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;