Αυτό το κέικ είναι πραγματικά εύκολο και γρήγορο. Ψήνεται τέλεια στο air fryer και τα μήλα από πάνω το διατηρούν υπέροχο και υγρό.

Υλικά

  • 150g ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 150g άχνη ζάχαρη
  • 200g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα (πλήρες ή αποβουτυρωμένο)
  • 2 μικρά κόκκινα μήλα, χωρίς τον πυρήνα, κομμένα στη μέση και κομμένα σε μισά φεγγάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • διπλή κρέμα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Στρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 20εκ. (ή μια φόρμα για κέικ που χωράει μέσα στο air fryer) με λαδόκολλα.
  2. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, τα αυγά και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα ή σε ένα μίξερ. Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ζεσταίνουμε το air fryer αέρα στους 160C.
  3. Ρίχνουμε το κουρκούτι στη φόρμα και από πάνω τακτοποιούμε τις φέτες μήλου σε ομόκεντρους κύκλους. Πασπαλίστε από πάνω την καστανή ζάχαρη.
  4. Ψήστε για 30 λεπτά (χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση του γλυκού ή του κέικ αν υπάρχει). Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία στους 150C και ψήστε για άλλα 5-6 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί. (Αυτοί οι χρόνοι λειτουργούν για μια φόρμα για κέικ 20 εκατοστών – εάν χρησιμοποιείτε μικρότερη φόρμα, ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε τους χρόνους. Ξεκινήστε με 5 λεπτά περισσότερο χρόνο ψησίματος και μετά δοκιμάστε να δείτε αν έχει γίνει.
  5. Βγάζουμε από το air fryer, αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε με την κρέμα, αν χρησιμοποιείτε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Spicy κοτόπουλο με ραγού λαχανικών μαζί με το ιδανικό κρασί για δείπνο!