Η γιορτή των Θεοφανείων δεν γίνεται χωρίς κέικ. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τα αρώματα του πορτοκαλιού και της μαστίχας, προσφέροντας μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού γλυκού.
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 ml χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τα αυγά, το ξύσμα, τη μαστίχα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
- Ενσωματώστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά.
- Ψήστε στους 180°C για 45-50 λεπτά.
- Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κρύψτε μέσα το φλουρί!
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;
Leave a Reply