Η γιορτή των Θεοφανείων δεν γίνεται χωρίς κέικ. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τα αρώματα του πορτοκαλιού και της μαστίχας, προσφέροντας μια φρέσκια εκδοχή του κλασικού γλυκού.

Υλικά:

  • 250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέστε τα αυγά, το ξύσμα, τη μαστίχα, τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε.
  3. Ενσωματώστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά.
  4. Ψήστε στους 180°C για 45-50 λεπτά.
  5. Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και κρύψτε μέσα το φλουρί!

Καλή απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.