Αυτό το απλό κέικ λεμόνι είναι ιδανικό για κολατσιό στο σχολείο ή για παιδικό πάρτι γενεθλίων.
Συστατικά
- 225g βούτυρο, μαλακωμένο, συν επιπλέον για άλειμμα
- ζάχαρη άχνη 225g
- 250g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 αυγά
- 3 κουταλιές της σούπας γάλα
- 2 λεμόνια, ψιλοτριμμένο ξύσμα και χυμό
- πρέζα αλάτι
- 200g ζάχαρη άχνη
- Πολύχρωμη τρούφα, για διακόσμηση
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C/160C στον αέρα. Λαδώνουμε και στρώνουμε τον πάτο ενός ταψιού περίπου 26x22cm.
- Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό σύρμα, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι, τα αυγά, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
- Απλώνουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνοντας την επιφάνεια με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ροδίσουν. Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί για λίγα λεπτά, αφαιρέστε προσεκτικά το χαρτί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα.
- Ανακατεύουμε μαζί τη ζάχαρη άχνη και αρκετό χυμό λεμονιού για να φτιάξουμε ένα γλάσο.
- Απλώνουμε την άχνη πάνω από το κέικ που έχει κρυώσει, πασπαλίζουμε με την τρούφα και αφήνουμε το κέικ λεμόνι να δέσει πριν το κόψουμε σε τετράγωνα.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;