Τα κεφτεδάκια μανιταριών είναι μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή που μπορείτε να απολαύσετε ως κύριο πιάτο ή ως ορεκτικό. Ιδανικά για χορτοφάγους και όσους θέλουν να προσθέσουν περισσότερη γεύση και θρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους, αυτά τα κεφτεδάκια είναι εύκολα στην παρασκευή τους και εντυπωσιάζουν με την πλούσια γεύση τους. Ακολουθήστε τη συνταγή παρακάτω για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο πιάτο που θα αρέσει σε όλους!

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια (φρέσκα ή κατεψυγμένα), ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 φλ. φρυγανιά
  • 1/2 φλ. τυρί φέτα ή παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία των μανιταριών: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τα μανιτάρια. Σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους (περίπου 5-7 λεπτά). Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά.
  2. Ανακάτεμα υλικών: Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς, και στη συνέχεια μεταφέρετέ το σε ένα μπολ. Προσθέστε τη φρυγανιά, το τυρί (αν χρησιμοποιείτε), το αυγό, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Δημιουργία κεφτεδακίων: Πάρτε μικρές ποσότητες του μείγματος και σχηματίστε κεφτεδάκια με το μέγεθος που επιθυμείτε.
  4. Τηγάνισμα: Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
  5. Σερβίρισμα: Αφαιρέστε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν τα περιττά λάδια. Σερβίρετε ζεστά με συνοδευτικά όπως σαλάτα, σάλτσα γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Καλή σας όρεξη!

Διάβασε επίσης:

Σοταρισμένα μανιτάρια με βούτυρο σκόρδου: Μια αλμυρή απόλαυση!