Αν ψάχνεις για μια εναλλακτική, χορτοφαγική πρόταση αντί για τα παραδοσιακά κεφτεδάκια, τότε αυτή η συνταγή με κεφτεδάκια φακής θα σε ενθουσιάσει! Εύκολα, νόστιμα και γεμάτα θρεπτικά συστατικά, αυτά τα κεφτεδάκια ψήνονται στον φούρνο για να γίνουν πιο υγιεινά, χωρίς περιττό λάδι. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι λαδόκολλα για να τα ψήσεις χωρίς κόπο!
Υλικά:
- 200 γρ. φακές
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 καρότο, τριμμένο
- 1/2 φλ. φρυγανιά
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράσε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 20-25 λεπτά). Στράγγισέ τες καλά και άφησέ τες να κρυώσουν λίγο.
- Σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν το άρωμά τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τις φακές, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, την φρυγανιά, τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Με τα χέρια σου, πλάσε μικρά κεφτεδάκια και τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά εξωτερικά.
Σέρβιρέ τα με ντιπ γιαουρτιού ή μια φρέσκια σαλάτα!
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;