Η καρπουζόπιτα είναι μια παραδοσιακή γλυκιά πίτα από τα νησιά του Αιγαίου. Το καρπούζι και το μέλι συνδυάζονται υπέροχα, δημιουργώντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.

Υλικά:

  • 1 κιλό καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στραγγίξτε το καρπούζι και ανακατέψτε το με τη ζάχαρη, το μέλι, το αλεύρι και την κανέλα.
  3. Αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο και ρίξτε το μείγμα.
  4. Ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  5. Αφήστε να κρυώσει πριν το κόψετε σε κομμάτια.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Παγωμένο ρόφημα καρπούζι