Η καρπουζόπιτα είναι μια παραδοσιακή γλυκιά πίτα από τα νησιά του Αιγαίου. Το καρπούζι και το μέλι συνδυάζονται υπέροχα, δημιουργώντας μια δροσερή και γευστική εμπειρία.
Υλικά:
- 1 κιλό καρπούζι, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Στραγγίξτε το καρπούζι και ανακατέψτε το με τη ζάχαρη, το μέλι, το αλεύρι και την κανέλα.
- Αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο και ρίξτε το μείγμα.
- Ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήστε να κρυώσει πριν το κόψετε σε κομμάτια.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;