Η καρμπονάρα αποτελεί μια κλασική ιταλική παρασκευή, που, στο πλαίσιο της οικιακής κουζίνας, μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές. Αντί να καταφύγεις στην κλασική συνταγή, γιατί δε δοκιμάζεις να πειραματιστείς με λουκάνικα και μπρόκολο;
Τι θα χρειαστείς για 2 μερίδες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 μικρά λουκάνικα cocktail
- 3 αυγά
- 50 γρ. παρμεζάνα
- 300 γρ. rigatoni
- 1 κεφάλι μπρόκολο σε φουντίτσες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και ψήνουμε τα λουκάνικα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το τυρί, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 3 λεπτά πριν τα βγάλουμε, προσθέτουμε το μπρόκολο και τα στραγγίζουμε όλα μαζί μόλις γίνουν τα μακαρόνια. Κρατάμε ένα ποτήρι νερό από την κατσαρόλα.
- Βάζουμε τα λουκάνικα και τα μακαρόνια στο τηγάνι. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά: Τα μακαρόνια, το μπρόκολο, τα λουκάνικα, τα αυγά και λίγο νερό. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά σε ζεστό τηγάνι, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αν η sauce μας φαίνεται πολύ πηχτή, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
- Σερβίρουμε με έξτρα τυρί αν θέλουμε.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.