Αν ανήκεις στην κατηγορία αυτών που θέλουν να τρώνε ισορροπημένα, θα έχεις ήδη καταλάβει ότι το βραδινό είναι ένα γεύμα που συνήθως δημιουργεί πρόβλημα. Γιατί πόσες φορές πια να φάει ένας άνθρωπος γιαούρτι ή τοστ; Μπορεί αυτή να είναι μια συνηθισμένη πρόταση σε πάσης φύσεως διατροφές, όμως από ένα σημείο και μετά χρειαζόμαστε κάτι διαφορετικό και κυρίως… γευστικό! Γι’ αυτό σήμερα σου προτείνουμε να δοκιμάσεις μια υγιεινή σαλάτα πλούσια σε γεύση και θρεπτικά συστατικά!
Υλικά
2 κ.σ σπόροι της αρεσκείας σας (ηλιόσπορος, λιναρόσπορος, chia κ.λ.π)
1/2 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι
300 γραμμάρια τριμμένο καρότο
2 μήλα
αλάτι
1 κ.σ ελαιόλαδο
ξύδι
Εκτέλεση
Καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι τους σπόρους μας μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Βάζουμε τους μισούς σε ένα γουδί και τους χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε μέσα το σκόρδο και το χτυπάμε μέχρι να γίνει πάστα. Συμπληρώνουμε το χυμό λεμονιού, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ξύδι. Με αυτό τον τρόπο έχουμε ένα τέλειο dressing που μοιάζει με ταχίνι. Πλένουμε καλά τα καρότα και τα κόβουμε πολύ λεπτά sticks ή τα περνάμε στον τρίφτη. Κόβουμε και τα μήλα με τον ίδιο τρόπο και τα περιχύνουμε με το dressing. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τους oλόκληρους σπόρους που είχαμε κρατήσει στην άκρη.
Διαβάστε επίσης: Πως να φτιάξεις το δικό σου vegan βούτυρο | Thats Life. Life as it is!
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.