Τα καναπεδάκια με τον κλασικό καπνιστό σολομό σε μπλίνι με ξινή κρέμα είναι ο τέλειος παρτενέρ για ένα ποτήρι κρύα σαμπάνια ή κρασί.
Υλικά
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό μόνο
- 200g καπνιστός σολομός
- 20-24 έτοιμα μπλίνι κοκτέιλ
- 1 μικρό ασκαλώνιο, ψιλοκομμένο
- 142ml ξινή κρέμα
- 1 μικρό μάτσο φρέσκο άνηθο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Χρησιμοποιήστε ένα ξύσμα λεμονιού για να αφαιρέσετε λεπτές λωρίδες ξύσμα από το λεμόνι, προσέχοντας να αποφύγετε τη λευκή σάρκα, που έχει πικρή γεύση. Βάλτε τις λωρίδες στη μία πλευρά.
- Για να κόψετε τον σολομό σε κύβους, τοποθετήστε τις φέτες καπνιστού σολομού σε μια στοίβα. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη στοίβα για να πάρετε λεπτές λωρίδες. Γυρίστε τη στοίβα κατά 90 μοίρες και κόψτε ξανά τις λωρίδες έτσι ώστε να τελειώσουν σαν λεπτά ζάρια. Τοποθετήστε σε ένα μπολ.
- Προσθέστε το χυμό από το μισό λεμόνι, ή περισσότερο κατά βούληση, και καρυκεύστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο εσαλότ και ανακατέψτε καλά.
- Για να σερβίρετε, απλώστε μια στρώση ξινή κρέμα σε κάθε μπλίνι. Βάλτε μια κουταλιά από το μείγμα του σολομού πάνω από την κρέμα γάλακτος και γαρνίρετε το καθένα με ένα μικρό κλωναράκι άνηθο και μια λωρίδα ξύσμα λεμονιού.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε επίσης:
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;