Τα καναπεδάκια με τον κλασικό καπνιστό σολομό σε μπλίνι με ξινή κρέμα είναι ο τέλειος παρτενέρ για ένα ποτήρι κρύα σαμπάνια ή κρασί.

Υλικά

  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό μόνο
  • 200g καπνιστός σολομός
  • 20-24 έτοιμα μπλίνι κοκτέιλ
  • 1 μικρό ασκαλώνιο, ψιλοκομμένο
  • 142ml ξινή κρέμα
  • 1 μικρό μάτσο φρέσκο άνηθο
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χρησιμοποιήστε ένα ξύσμα λεμονιού για να αφαιρέσετε λεπτές λωρίδες ξύσμα από το λεμόνι, προσέχοντας να αποφύγετε τη λευκή σάρκα, που έχει πικρή γεύση. Βάλτε τις λωρίδες στη μία πλευρά.
  2. Για να κόψετε τον σολομό σε κύβους, τοποθετήστε τις φέτες καπνιστού σολομού σε μια στοίβα. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη στοίβα για να πάρετε λεπτές λωρίδες. Γυρίστε τη στοίβα κατά 90 μοίρες και κόψτε ξανά τις λωρίδες έτσι ώστε να τελειώσουν σαν λεπτά ζάρια. Τοποθετήστε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέστε το χυμό από το μισό λεμόνι, ή περισσότερο κατά βούληση, και καρυκεύστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  4. Προσθέστε το ψιλοκομμένο εσαλότ και ανακατέψτε καλά.
  5. Για να σερβίρετε, απλώστε μια στρώση ξινή κρέμα σε κάθε μπλίνι. Βάλτε μια κουταλιά από το μείγμα του σολομού πάνω από την κρέμα γάλακτος και γαρνίρετε το καθένα με ένα μικρό κλωναράκι άνηθο και μια λωρίδα ξύσμα λεμονιού.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Κρεμώδης σούπα με σελινόριζα