Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν επικίνδυνα και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να επιστρέφεις από την παραλία και να σε περιμένει στο ψυγείο μια κρύα μακαρονοσαλάτα. Είναι πανεύκολη, δεν απαιτεί εξηζητημένα υλικά και χρειάζεσαι ελάχιστο χρόνο για να την προετοιμάσεις.
Τι θα χρειαστείς
1 πακέτο πένες βρασμένες
2 φλιτζάνια βρασμένο κατεψυγμένο αρακά
2 κονσέρβες τόνου σε νερό, καλά σουρωμένες
3 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κομματάκια
2 ντομάτες κομμένες σε μικρά κομματάκια
Για τη βινεγκρέτ:
1 κονσέρβα καλαμπόκι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανι
2 λεμόνια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Σε ένα σέικερ ρίχνουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και χτυπάμε καλά να ανακατευτούν τα υλικά.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα μακαρόνια, όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ που φτιάξαμε. Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το βάζουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο για να παγώσει.
Διαβάστε επίσης:
Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.