Τόσο ευέλικτη, η εύκολη ισπανική τορτίγια ή αλλιώς ομελέτα, κάνει ένα νόστιμο brunch, μεσημεριανό, πικνίκ ή ελαφρύ δείπνο.

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ κόκκινη πιπεριά, αφαιρούνται οι σπόροι, ψιλοκομμένη
  • 225g πατάτες καθαρισμένες, κομμένες σε φέτες 1cm
  • 4 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μικρό τηγάνι με βαριά βάση με διάμετρο περίπου 20εκ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το πιπέρι και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Καλύψτε με ένα καπάκι και μαγειρέψτε απαλά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ψηθούν οι πατάτες. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και σκουπίστε το τηγάνι.
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τα αυγά στο μπολ με το ψημένο μείγμα.
  4. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα πλαϊνά, το πάνω μέρος και η βάση να ροδίσει ελαφρά. Όταν σταθεροποιηθεί η μέση, σύρετε προσεκτικά σε ένα πιάτο.
  5. Βάλτε το τηγάνι πάνω από την ομελέτα και αναποδογυρίστε για να ψηθεί και η άλλη πλευρά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει παντού. Μόλις ψηθεί, σύρετε σε πιατέλα για να σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Λαζάνια εξπρές: Διαφορετική συνταγή για τις βιαστικές!