Αυτή η συνταγή για ένα εύκολο δείπνο ή ένα δυναμωτικό πρωινό Σαββατοκύριακου έχει άρωμα Ισπανίας. Σκεφτείτε το σαν μια πίτα που χρησιμοποιεί τορτίγιες με αλεύρι αντί για ζύμη.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες τορτίγιες από αλεύρι
- 1–2 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια
- 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής, σε θερμοκρασία δωματίου
- Τσιμπήστε νιφάδες θαλασσινού αλατιού
- 75gr τσένταρ, τριμμένο
- καυτερή σάλτσα, για γεύση
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C/180C.
- Χρησιμοποιήστε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι για να λαδώσετε ελαφρά τη βάση και τις πλευρές ενός ρηχού, στρογγυλού, πυρίμαχου σκεύους. Στρώστε το με μια από τις τορτίγιες, φροντίζοντας να ανέβει λίγο από τα πλαϊνά, δημιουργώντας ένα μπολ τορτίγιας.
- Σκορπίστε πάνω από το ζαμπόν, σπάστε τα αυγά – πασπαλίζοντας τους κρόκους με λίγο αλάτι – και στη συνέχεια απλώστε περίπου το ένα τρίτο του τυριού από πάνω.
- Αλείφουμε τη μία πλευρά της δεύτερης τορτίγιας με λάδι και τοποθετούμε με τη λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω, χαλαρά πάνω από τη γέμιση. Πιέστε τις άκρες των τορτίγιας μεταξύ τους, σπρώχνοντάς τες προς τα κάτω μέσα στο πιάτο και προς τα πάνω από τις πλευρές, στη συνέχεια αλείψτε αυτές τις άκρες με λίγο περισσότερο λάδι.
- Γεμίστε με το υπόλοιπο τυρί και, στη συνέχεια, προσθέστε μερικές συμπιέσεις ή κουνήματα καυτερής σάλτσας, ανάλογα με το πόσο φλογερό θέλετε να είναι. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν τα αυγά μέσα, το τυρί θα λιώσει και οι άκρες της κρούστας της τορτίγιας θα είναι τραγανές και ροδισμένες. Οι φούρνοι διαφέρουν, επομένως ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τον χρόνο μαγειρέματος. Φάτε αμέσως. Πανεύκολο αυτό!
Καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;