Ο τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που φτιάχνεται από σπασμένο σιτάρι και συχνά σερβίρεται ως σούπα. Ακολουθεί μια συνταγή για μια γκουρμέ εκδοχή της σούπας τραχανά:
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι τραχανά
- 1/2 φλιτζάνι πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 1/2 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πιπεριές
- 4 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
Οδηγίες:
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σέλινο, τα καρότα και τις πιπεριές και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και το κόκκινο κρασί στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον τραχανά, το ζωμό μοσχαρίσιο, αλάτι, μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας αν θέλετε με λίγο αποξηραμένα βότανα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;