Μια απλή συνταγή για σάλτσα βατόμουρου τεσσάρων συστατικών που ταιριάζει με όλα τα γιορτινά σας!
Για καλύτερα αποτελέσματα φτιάξτε αυτή τη σάλτσα cranberry λίγες μέρες νωρίτερα για να αφήσετε τις γεύσεις να ανακατευτούν.
Συστατικά
- 100g καστανή ζάχαρη
- 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 250g φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries
- 1 κλημεντίνη ή μικρό πορτοκάλι, μόνο ψιλοτριμμένο ξύσμα (προαιρετικά)
Μέθοδος
- Βάζουμε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού να βράσουν σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα cranberries και το ξύσμα, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους. Τα κατεψυγμένα κράνμπερι θα διαρκέσουν περισσότερο από τα φρέσκα. Αφήνουμε στο ψυγείο, θα πήξει καθώς κρυώνει.
- Βγάζουμε από το ψυγείο μία ώρα πριν το σερβίρουμε.
Καλές γιορτές και καλή απόλαυση!
Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού με τάση να εκφράζομαι μέσα από τη μαγεία της γραφής. Το ακαδημαϊκό μου ταξίδι με πήγε από τον κόσμο της Διοίκησης Επιχειρήσεων στη Σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, όπου απέκτησα το μεταπτυχιακό μου στη Δημοσιογραφία. Από τα πρώτα μου χρόνια, ανακάλυψα ότι η αληθινή μου φωνή αντηχεί πιο εύγλωττα στον γραπτό λόγο παρά στον προφορικό. Γι’ αυτό και από τους αριθμούς βρέθηκα να «μπλέκομαι» με τα γράμματα, για να επικεντρωθώ στο πάθος μου για το lifestyle. Μόδα, ομορφιά, διακόσμηση ήταν τα θέματα που πάντα με γοήτευαν ως αναγνώστρια. Πλέον, οπλισμένη με όρεξη, ταξιδεύω με τις δικές μου ιδέες και σκέψεις που μοιράζομαι μαζί σου. Θα γίνεις συνταξιδιώτης μου;